torsdag, oktober 26, 2006

Catfight

Her i huset bor det to katter. Den ene ganske fersk i livet, den andre godt voksen.
De har sloss mye. Det var nok en maktkamp om plassen i flokken. ungkatta bodde her først, gammelkatta kom inn seinere, men han var jo eldre. De sloss spess mye om hvem som skulle sitte på fanget til menneskene og om maten, til tross for hver sin matskål.
Men når de ble sluppet ut og kunne bli (dvs, gamlefar hadde vært det en stund) utekatter - rovdyr som jakter på mus og fugler og som gladelig viser dem fram til sjefen i flokken(Dadida), og i tillegg kom i en dyptliggende konflikt med den svarte katta som bor et annet sted i bakgården, ja da ble det mindre slossing. Da sto de sammen, skulder mot skulder.

Merkelig hva felles fiende kan gjøre for samholdet. Mangt et kjærlighetsforhold har bestått på grunn av felles fiende!

Likefullt, de sloss ennå, og først nå ble det klart hva de egentlig sloss om for tida.
Ungkatta bodde sammen med broren sin fra de ble skilt fra mors varme favn. De holdt sammen som bare småbrødre alene i verden kunne. De lå tett i tett, slikket hverandre på pelsen. Det var nesten så vi i kollektivet lurte på om de var lett svekka.
Ungkattene ble skilt og flytta inn i kråkeslottet. Da begynte han å klenge, ja overdrevent klenge på menneskene.

Så kommer gammelkatta inn, rivalisering, felles fiende osv... I dag lå dem på baderomsgulvet. Katter elsker gulv med varmekabler. Og de sloss. Men hva sloss de for? Jo, ungkatta insisterer på å slikke på pelsen til gammelkatta!
Ungkatta er rett og slett kosete! Og gammelkatta klarer tydeligvis ikke helt å fatte hva som er vitsen...

Hahaha, du har vel sett noen sånne kjærlighetsforhold også... der en av partene klenger seg på, den andre får lett hetta...

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Hehehe, herlig:) Med mine to er det heldigvis slik at den ene liker å vaske, og den andre liker å bli vaska:D Men krangle gjør de allikevel, om godplasser og slikt.

11:47 a.m.  
Anonymous Anonym said...

Mjau! Jaha, så er disse to kattene menneskevennlige, eller? Heldigvis er mine to pusedyr perlevenner.

10:43 a.m.  

Legg inn en kommentar

<< Home

free hit counter script