fredag, oktober 28, 2005

Halloween

Jeg hater Halloween! I gamle dager, sånn ca for fire år siden var denne skikken enda bare en tåpelig skikk fra ameriken. Her hjemme hadde vi høsttakkefest eller noe i den duren, en dag som ble forbigått i stillhet.
Og så kom den. Første ledd var vel valentinerdagen, enda en teit dag fra ameriken, målet er utelukkende å støtte opp under kjøp og salg, konsekvensen er skuffelser både fra de som ikke fikk noe fra kjærsten og de som ikke har kjærste og som ikke fikk noe av beundrere.
Jeg har fått jeg, gang etter gang, kilometer med hjerter og sjokolade og lovnader om evig kjærlighet, as if! Hjerte=smerte, sjokolade tåler jeg ikke og evig kjærlighet er noe forbanna tull.
Og denne helga er det for fjerde året på rad halloween! Dagen der unga skal ha fest, les rydding, innkjøp av dyrt dekor og servering, pynting, forbereding og ikke minst innkjøp av kostyme hver eneste år fordi disse unga har en tendens til å vokse ut av fjorårets kostyme. I etterkant er det selvsagt rydding, og så LUFTING, for tenåringsgutter STINKER!!!
I løpet av kvelden skal det også tigges! Fra dør til dør og forvente at alle i nabolaget har kjøpt inn gotterier til snørrungene. Har du ikke gotteri, eller har du emigrert for kvelden som jeg gjorde i fjor, så vanker det for min del i fjor, egg på rutene.
Arrrggg. Helt siden krigen har vi godtatt alt ameriken har trøkka inn over oss. Når skal vi at nok er nok?

1 Comments:

Blogger Jill said...

Det som er litt sært med den norske importen av Halloween er at vi ser ut til å KUN ha importert kommersialismen. Jeg var her i junaiten både i år og i fjor på Halloween, og ble virkelig overrasket over alt det ikke-kommersielle som finnes her. Det største Halloween-arrangementet her i området var det det frivillige brannslokkingslaget som sto for - joda, de har proffe brannfolk og, men disse hjelper til med å slokke skogbranner slik som friviillige i røde kors hjelper til med hjemme. De hadde en kjerre fylt med høy og så tok de $10 billetten for å kjøre deg gjennom en mørk skog med minst femti frivillige utkledd som spøkelser og vampyrer som hoppet ut for å skremme oss.

Det var kjempegøy, folk fra alle folkegrupper og i alle aldre var der, alt var hjemmesnekret og hjemmesydd og alle pengene gikk uavkortet til brannslokkingsarbeidet.

Det var en HELT annen opplevelse av Halloweenfeiring enn det rene kjøpepresset som foregår i Norge.

11:51 p.m.  

Legg inn en kommentar

<< Home

free hit counter script