søndag, februar 05, 2006

Gi og ta

Er egentlig helt feil! Det heter egentlig gi og få! Ikke ta.
Noen bare gir, noen gir og får, noen gir og tar og noen gir slett ikke, men bare tar.
Og når sistnevnte og førstnevnte møtes, ja da blir det sabla urettferdig!
I noen forhold kan du bare være giern. Eller bare fåern, eller giern og fåern, eller giern og taern, eller bare taern. Den siste bør du la være å være uansett. Det er karakterbrist og uavsindig lite tiltrekkende i lengden. Det vil slå tilbake på deg prøver jeg å si.

Balansen ligger hos begge parter i et forhold. To kompiser der den ene alltid gir, skjeldent får, og den andre både får og tar... Dårlig match. Giern blir bikkja som logrer og håper at det er et kjøttbein hver gang taern rører på armen. Taern her kan fint være giern i forhold til andre igjen. En dårlig spiral der noen blir stående helt øverst og bare tar og får, mens du, der du står nederst vil forbli nederst inntil du finner noen du kan legge under deg igjen.

Hvordan snu en sånn spiral? Trokke det går! Tror i hvertfall at ingen andre enn deg i denne spiralen har mulighet til å endre.
Så hva må du gjøre? Du må gå ut av spiralen! Bli kipern! Si nei! Ikke finn deg i det. Så får de andre tåle at du er kip, og du må tåle en stund at hele spiralkjeden syns at du er verdens kipeste en stund, kanskje slenger de enda mer med leppa, og nå har du faktisk gjort noe aktivt for det selv..
Slett ikke den letteste veien ut, det er kanskje lettere å bare være nederst... men for pokker... definere seg større en en spiral full av oppblåste folk... burde ikke være så vanskelig!
free hit counter script